Windows 10 Tablet İçin Üretilen Cihazlar

Windows 10 Tablet

Windows 10 TabletBu yıl da bilgisayar teknolojilerinin son trendlerini ve kimisini görmek için yıl sonuna kadar beklememiz gereken yılın en iyi bilgisayarlarını Computex’te gördük.

Bu yazımızda ise Temmuz sonunda piyasada olacak olan Windows 10 için üretilmiş olan bilgisayarları ve tabletleri derledik.

Asus, Toshiba gibi markaların ve hatta FoxConn’un bile Windows 10’un piyasaya çıkışını kullanmak ve en son işletim sistemini en iyi taşıyan ya da Microsoft’un işletim sisteminin son sürümüne en hesaplı şekilde sahip olmak isteyenler için ürettiği bilgisayar ve tabletler, Computex’in en ilgi çeken oyuncakları arasındaydı.

Üstün performanslı dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlar, hesaplı ya da giriş seviyesi cihazlar, fiyat performans oranının yüksek olması beklenen ve çok satacağı duruşundan belli olan ürünler ve daha önce söylentilerine tanıklık edip de bu fuarda ilk kez gördüğümüz ürünler Microsoft’un lansmanı ile açığa çıktı.

Windows 10 Tablet

Her bileşeni tek parçada toplayan hepsi bir arada bilgisayarlar kulvarındaki en ilgi çeken ürünlerden biri tasarım çizgileri Apple kullanıcılarına çok tanıdık gelecek olan Acer’ın yeni Aspire Z serisi masaüstü hepsi bir arada bilgisayarı ve Asus’un Zen serisinin yeni üyesi ZenAio oldu.

Bir kısmının sahnedeki tanıtımını Microsoft’un basın toplantısı sırasında bizzat gerçekleştiren Microsoft’un yöneticilerinden Parker, bu hepsi bir arada bilgisayarların hepsinin çok ciddi potansiyel taşıdığını ve Windows 10’un ev içi kullanımı için çok verimli cihazlar olduğunu belirtti.

Basın toplantısına Computex’ten önce başladığı Asus’un Transformer Book serisine kattığı son oyuncak olan T100HA ile açılan ikisi bir arada tanıtımları, HP’nin öncelikle tablet olarak tanıtılan X2 modeli ile sürdü.

Windows 10 Tabletler

Windows 10 Tablet

8.45 milimetre kalınlığı ile kulvardaki en ince tablet olan Asus’un Transformer Book T100HA’sı göz kamaştırırken Helwett Packard’ın X2’si bang and Olufsen hoparlörleri ile kulağımızın pasını silmek için gelmeye niyetlendi.

Toshiba’nın ikisi bir arada ve henüz ismi verilmemiş olan cihazı ise Cortana optimizasyonu ve Windows Hello uygulaması için geliştirilen yüz tanıyan kamerası ile Windows 10’a en iyi hazırlananlar arasındaydı.

Tüm bu cihazların yanında boy gösteren Dell’in XPS 15 modeli ise hakkında söylenecek çok bir şey bilinmemesine rağmen InfinityEdge ekranı ile neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip ve görünüşü ile yılın en iyi dizüstü bilgisayarları arasında yer almaya aday bir duruş sergiledi.

Bu ürünlerden söz edip Windows 10’un her birisinde sorunsuz şekilde performans gösterdiğini ve cihazların Windows 10’u taşımak için özel olarak optimize edildiğini söyleyen Parker, bunların dışında FoxConn’un Kangaroo adındaki taşınabilir masaüstü bilgisayarını da tanıttı.

Windows 10 Tablet

Bataryalı bir bilgisayar olan ve ultra taşınabilir olarak tanıtılan Kangaroo, televizyon ile kullanılmak üzere tasarlanmış ve dahası Chromecast gibi televizyona bağlanan Kangaroo, Cortana üzerinden televizyonunuzu da kontrol etmenize imkan veriyor.

Basın toplantısının sonunda Windows’un çıkış tarihi olan 29 Temmuz’un her geçen gün daha da yaklaştığını ve insanların bu dönem içinde Microsoft’un donanım ortaklarından daha fazla ürün göreceklerini dile getiren Parker, “Windows 10 kullanan cep telefonları da dahil olmak üzere ilerleyen günlerde daha fazla cihaz görmeyi umabilirsiniz” dedi.

Recommended Posts

Size nasıl yardımcı olabilirim. ?

Hızlı İletişim

Tabletiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Start typing and press Enter to search

acer predator8Tablet PC